Форум на българските голфъри
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
19 September, 2017, 03:40:56 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
2880 Posts in 269 Topics by 303 Members
Latest Member: dbwvkhb
* Home Help Search Login Register
+  Форум на българските голфъри
|-+  Информация
| |-+  Екипировка
| | |-+  PUMA придобива COBRA GOLF
« previous next »
Pages: [1] Print
Author Topic: PUMA придобива COBRA GOLF  (Read 1237 times)
PUMA BG
Newbie
*

Karma: +0/-0
Offline Offline

Posts: 1


View Profile
« on: 11 March, 2010, 10:31:50 AM »

PUMA придобива марката за екипировка Cobra Golf

Херцогенаурах, Германия, 10ти март 2010 – Компанията за спорт и лайфстайл PUMA обяви, че е подписала споразумение за придобиването на 100% от марката за голф екипировка Cobra Golf от собственика й фирма Acushnet – голф подразделението на Fortune Brands, Inc. Придобиването включва марката Cobra, както и наличностите от продукти на склад, интелектуалните права и сключените договори за спонсорство. Предстои финализирането на сделката и одобрението от съответните държавни комисии.

“С придобиването на Cobra Golf, ние подчертаваме ангажимента на PUMA в бизнеса в професионална спортна екипировка, като допълнително засилваме нашата растяща и успешна категория продукти за голф”, каза Йохен Цайц, Председател на УС и Главен изпълнителен директор на PUMA. “Cobra Golf има богата история в създаването на модерни професионални продукти и уникален дизайн на изделята, които идеално се вписват във философията на PUMA, това допълнително ще помогне на нашата мисия да станем най-желаната компания за спорт и ежедневние. С Cobra Golf, PUMA допълнително ще се възползва от уникалните възможности в категорията голф и потенциала пред нас.”

Базирана в Карлсбад, Калифорния, Cobra Golf е основана през 1973г и е създала един от първите модели клубове за голф – Бафлър („the Baffler”), много преди този модел да стане популярен, като по този начин затвърждава лидерската си позиция в иновациите в голфа. Тази лидерска позиция и иновативност продължават и до днес с модели като новия ZL и S2 Drivers, както и с Baffler Rail Hybrid. През 1996г, Cobra Golf е закупена от American Brands Inc. (по-късно преименувана на Fortune Brands) и оттогава се управлява заедно с компанията Acushnet и останалите й голд марки.

С това придобиване, съчетаването на марките на Cobra и PUMA за голф вече ще предлага много по-богата и завършена гама от продукти, с което фирмата ще може по-добре да обслужва клиентите си във всички сегменти на голф екипировката – обувки, дрехи и аксесоари. 

Очаква се становището на офоциалните институции по придобиването, след което сделката трябва да е финализирана и да стане факт през второто тримесечие на 2010г. Финансовите параметри на споразумението няма да бъдат огасявани.

Повече подробности ще бъдат обявени с информацията за резултатите за първото тримесечие на 2010г. 
Logged
Pages: [1] Print 
« previous next »
Jump to:  

Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!