Форум на българските голфъри
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
21 October, 2017, 10:26:09 AM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
2880 Posts in 269 Topics by 304 Members
Latest Member: golfswagen
* Home Help Search Login Register
+  Форум на българските голфъри
|-+  Recent Posts
Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10

 21 
 on: 30 July, 2013, 08:56:13 AM 
Started by Clubmaker - Last post by Clubmaker
Модифицираният стейбълфорд не е нещо ново - той е от преди 100 години, но може да го въведат при профитата, за да стане играта по-атрактивна. Според мненията, стратегията е по-различна и е свързана с по-агресивна игра и поемането на повече рискове. Ако се преизчислят точките от сегашната система на строук плей по модифицирания стейбълфорд, резултатите очевидно не са същите, защото се изчисляват по следната система:

Double eagle 8 points
Eagle 5 points
Birdie 2 points
Par 0 points
Bogey -1 point
Double bogey or worse -3 points

http://content.yudu.com/Library/A27zax/OfficialPGATOUREssen/resources/144.htm

 22 
 on: 24 July, 2013, 03:36:28 PM 
Started by Clubmaker - Last post by Snori
Аз не си падам английския голф, затова се радвам, че американец и то именно в лицето на Lefty, стана шампион. Не крия и силните си симпатии към испанците и аржентинеца El Pato. Направи ми впечатление малкия брой удари под пара... май рядко се случва, как мислите?  Huh

 23 
 on: 24 July, 2013, 03:31:28 PM 
Started by Snori - Last post by Snori
Колеги,

Най-после се докопах до книгата "Голфът" на д-р Стоян Димитров. Силно я препоръчвам на всеки, защото много увлекателно е разказана историята на играта и турнирите, както и биографиите на осовните виновници за развитието на голфа. Затова смятам, че тя е не само полезна за начинаещите, с описаните техники, положения и правила, но и за напредналите голфъри, именно заради ретроспективната част на книгата.

Да е жив и здрав нейния автор! Благодарности на него и издателите!  Cheesy

 24 
 on: 24 July, 2013, 03:26:38 PM 
Started by Greg - Last post by Snori
Провет колеги,

Преди десет дни приключи осмото държавно първенство по голф за аматьори, което се проведе в Правец. Въпросът ми е какви изисквания трябват да бъдат удовлетворени от даден аматьор, за да има право да участва?

Благодаря!  Wink


 25 
 on: 21 July, 2013, 06:00:50 PM 
Started by Clubmaker - Last post by Clubmaker
Като гледам колко народ се изредиха на първа позиция в класирането - такова нещо не помня на никой турнир досега... Grin

 26 
 on: 20 July, 2013, 02:10:25 PM 
Started by Clubmaker - Last post by darren
Да, много трудно игрище и интересен турнир се получава. И аз не се наемам с прогноза, но си мисля, че ще триумфира някой, който до момента няма мейджър титла Smiley

 27 
 on: 20 July, 2013, 12:32:51 PM 
Started by Clubmaker - Last post by Clubmaker
От това, което гледах за два дни, мога да кажа, че игрището е много трудно - бързи грийнове и феъруеи. Много трудно за прогнозиране за фаворит за победител...

 28 
 on: 16 July, 2013, 06:21:55 PM 
Started by niki - Last post by niki
Колеги:

Чудесно си изкарах на морето. Мерси специ ално на Борис, че ми помогна с уреждането на престоя и на стартовите времемна.

Бях в хотела на ЛХ вечерта на 26 юни (сряда). Пристигнах около 10 часа вечерта и бях посрещнат от бурни северни ветрове. Явно Узнам и Плейър затова са избрали този терен на равното плато да направят ЛХ и БСР в линкс стил. На сутринта, работата беше същата - флагчетата на дупките бяха полегнали на 45 градуса.

ЛХ: Аз се помотах един час след моето стартово време, защото много късно си взех стиковете. Пък и исках да изчакам поне малко да стихне вятъра. Накрая почнах в 10 часа сутринта с двама чички от Англия на около 50-55 години. Те бяха готини и после ме черпиха бира. ЛХ беше доста трудно за маневриране при силния вятър. От  cтиковете под наем няма да се оплаквам. Те не са виновни за някои ужасни удари.

Някои дупки ги изиграх отлично, а други доста слабо. Но, като за първи път, мисля, че се справих добре. Трябваха ми 99 удара. Имах 6 пара и 3 богита, но също и две осмици на пар-четворки и едно тройно боги. Първата девятка я изиграх за 43 удара (+7), а втората за 56 удара (+21). Включвам си и всичките наказателни удари за загубени топки, както си е по правилник.

БСР: Тука вече бях загрял сутринта, пък и вятърът поотихна. Почнах с пар на първата дупка, и после имах малко проблеми тук-таме. Рафът там ми беше големият противник. Доста топчета харизах на природата. Но пък се справих с 91 удара. Започнах с пар на първата, и после се позагубих в рафа на следващите 2 дупки и после цопнах във водата на четвъртата. Натрупах 10 удара над пара на тези три дупки.... и оттам играх супер чак до последната. Там изгубих една вдясно, после ударих трети удар от тий бокса в пясъка и така, записах четворно боги. Имах 9 пара и 4 богита.

Там ми хареса всичко - клъбхаус, рейндж, игрище.

Прибрах се чак след 8 вечерта - бях играл цял ден. После вечерях с англичаните и гледахме Испания и Италия. На другата сутрин бях на Тракийските Скали.

ТС: Там се запознах с Веско. Той ми даде по-добър сет стикове. Беше ми доста лесно да се адаптирам към драйвъра и хибридите. Пак се помотах повечко на рейнджа и почнах около 9 часа. Играх сам, та вървече бързо, но пък и беше по-скучно. Беше ми трудно с патъра - но това го отдавам на грийновете. Наистина е предизвикателство от класа.

Имах няколко добри възможности за бърди, но все не се справях. Обаче на последната дупка направих най-накрая бърди от около 20 метра. СУПЕР. Изиграх го с 89 удара. Тук бях най-стабилен - само едно тройно боги на 7-ма. Там ударих скалите леко вляво и топчето отскочи незнайно къде. Имах само 4 пара, но пък и 9 богита и едно бърди.

Пооглеждах се често за гледки към морето и скалите, заслушах се по птичките и се порадвах на красотата там. Наистина е впечатляващо. Имаше и вятър, но не ми се отрази чак толкова.

Много съм доволен от тази голф ваканция и искам отново да играя там. Условията са страхотни!

Поздрави,

-Ники

 29 
 on: 30 June, 2013, 08:50:04 PM 
Started by Snori - Last post by Snori
Аз знам, че скоро Orange ще издават правилата на R&A на български, но не знам дали ще има нещо друго вътре освен правилата на играта.

Иначе преди няколко дни си направих блог на голф тематика.

http://sport-news-by-mladen.blogspot.com/
 

Браво, darren! Вече ще имаш един редовен читател в мое лице. А като излезе на български книгата с правилата, задължително ни информирай. Успех в наичинанието на популяризирането на най-великата игра!   Smiley

Иначе днес пак се рових и открих, поне в сайта им е така, че в "Хеликон" имат "Голфът" на д-р Стоян Димитров. Локацията ми пречи да си я поръчам по нета, както и да ида на място, но до 10 дни ще се докопам до нея, ако все още я имат.  Roll Eyes

 30 
 on: 30 June, 2013, 08:40:45 PM 
Started by Snori - Last post by darren
Аз знам, че скоро Orange ще издават правилата на R&A на български, но не знам дали ще има нещо друго вътре освен правилата на играта.

Иначе преди няколко дни си направих блог на голф тематика. Ще пиша за турнири, играчи, абе за всичко интересно, което прочета свързано с голфа. Искам, макар и малко да допринеса за популяризирането на този красив спорт в България. Надявам се да имам времето да публикувам в блога всяка седмица. Ще се радвам, ако му хвърляте по едно око от време на време Smiley

http://sport-news-by-mladen.blogspot.com/
 

Pages: 1 2 [3] 4 5 ... 10
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!