Форум на българските голфъри
Welcome, Guest. Please login or register.
Did you miss your activation email?
26 September, 2017, 06:32:23 PM

Login with username, password and session length
Search:     Advanced search
2880 Posts in 269 Topics by 303 Members
Latest Member: dbwvkhb
* Home Help Search Login Register
  Show Posts
Pages: [1] 2 3 ... 20
1  Турнири / В България / 11 Държавен шампионат - 2016 on: 08 May, 2017, 10:06:48 PM
Не знам дали някой чете форума вече, но все пак със закъснение да се похваля: миналото лято спечелих нетната титла за аматьори на Българя. Предполагам, че някои от форумците са били там - видях се с Петър, с които завършихме с еднакъв грос резултат от 170.

Първо - специални поздрави на Константин и Христо от федерацията. Бяха страхотни в дистанционното уреждане на моето участие. Трябваше ми сертификат за хендикап и няколко други подробности и те двамата ми помигнаха много.

Нощувах в Балканско Бижу - страхотни цени и супер апартаментче. Персоналът беше много учтив - имат чудесен масажист. Храната в ресторанта беше чудна и си имат и открит басейн. Ако човек има автомобил на разположение и не иска да е в хотела на Пирин Голф, бих препоръчал Балканско Бижу. Направиха ми оферта 4 месеца предварително от маркетинговият им отдел - можех да анулирам няколко дни по-рано, ако нещо се случеше проблем с шампионата.

Донесох си старите стикове от Щатите - дойдоха със закъснение, разбира се. Но си ги получих в Стара Загора един ден преди да се запътя към Разлог.

Пристигнах в четвъртък по обяд и директно на игрището за тренировка. На другия ден пак направих тренировъчна игра и се явих на коктейла за откриването. Запознах се с Любо Костов и София Селдемирова - много скромни младежи.

Започнах в събота в 9:40 и за моя изненада, не се преуморих с трамбоването по баирите. Духаше доста силен западен вятър, който доста затрудни играта. Записах 84, което си беше доста добро представяне, като се има пред вид, че това ми беше едва петият път игра на Пирин Голф. На другия ден вятърът беше вече много сериозен и създаваше проблеми. Моето 86 от втория ден беше достатъчно за нет от +4 и една малка купа, връчена ми от Seth Underwood. Класирах се на 14-то място в грос класирането, на 18 удара зад шампиона Любо Костов. 

Страхотно изживяване беше. Имаше и добра вечеря за закриването на турнира. Seth ме канеше на откритото първенство, но аз трябваше да се прибирам към Атланта след 10 дни.

Завърших си ваканцията на Златните. Успях да играя на Скалите и на Лайт Хаус. Отново беше супер. Великолепна голф ваканция в Българя.
2  Информация / Общ форум / Re:Честита нова година на всички български голфъри on: 07 May, 2015, 09:50:19 PM
Здрасти teetime:

В Golf Club Harz ще има поне една игра и може би в Golf Club Schloss Meisdorf. С други думи - на село!

Нищо не е финализирано още със свекъра, но ще сме там в началото на юли.

Преди два дни играх строукплей турнир в Атланта и взех, че спечелих в моята група. Играх сравнително добре, но направих няколко големи грешки и нямах късмет в пътинга. Мислех си, че резултатът ми от 90 удара нето ще е за златната среда, но се оказа че другите участници са се изложили повече от мен.

http://thegolfchannel.bluegolf.com/bluegolf/thegolfchannel15/event/thegolfchannel15758/contest/13/leaderboard.htm

3  Информация / Общ форум / Честита нова година на всички български голфъри on: 08 January, 2015, 11:40:04 PM
Нека новата 2015 донесе успехи по родните и международните голф игрища на всички нас! (здравето, щастието и колата са си стандартни пожелания)

Отдавна не съм писал във форума... надявам се все още да има активни членове, които го четат от време на време.

Моята програма за 2015 ще е малко ограничена, че имаме ново бебе, което отнема време. Планирам няколко турнира в Атланта, един в Пайнхърст (където беше Ю Ес Оупън) и няколко игри в Германия през лятото. Иска ми се и в някой то българските турнири да се пусна, но тази година няма да си идваме в България.

Поздрави!

-Ники
4  Турнири / По света / Каймър мачка on: 18 June, 2014, 05:11:45 PM
Аз много не гледах от US Open, но все пак ми направи впечатление колко голямо превъзходство имаше Каймър пред останалите голф величия. Другото интересно е как човекът, който кара на ВТОРО присадено сърце (Комптън) стана втори. Пича е от университета на Джорджия - браво на булдога.

Какво става с активността на форума? Как се развива спорта в Българя тази година? Има ли нови млади надежди?

Поздрави от Атланта - Ники
5  Информация / Общ форум / Ново бебе on: 04 June, 2014, 10:05:36 PM
Колеги голфъри - имам лични новини. Роди ни се момиченце преди 2 седмици. Моите двама сина вече я гласят за голфърче.

Та, от доста време не съм играл, и чакам с нетърпение петък тринайсти (13 юни, 2014 е петък), когато ми е следващият турнир от лигата в Атланта.

Преди това, на 12-ти, е турнирът Drive, Chip and Putt на 6-годишният ми син. Това е първи квалификационен кръг от едно голямо национално първенство с финал в Augusta в неделята преди Мастерса през 2015. Има три квалификационни кръга. Пожелайте ни успех.

-Ники
6  Информация / Общ форум / Re:Почивка в България on: 16 July, 2013, 06:21:55 PM
Колеги:

Чудесно си изкарах на морето. Мерси специ ално на Борис, че ми помогна с уреждането на престоя и на стартовите времемна.

Бях в хотела на ЛХ вечерта на 26 юни (сряда). Пристигнах около 10 часа вечерта и бях посрещнат от бурни северни ветрове. Явно Узнам и Плейър затова са избрали този терен на равното плато да направят ЛХ и БСР в линкс стил. На сутринта, работата беше същата - флагчетата на дупките бяха полегнали на 45 градуса.

ЛХ: Аз се помотах един час след моето стартово време, защото много късно си взех стиковете. Пък и исках да изчакам поне малко да стихне вятъра. Накрая почнах в 10 часа сутринта с двама чички от Англия на около 50-55 години. Те бяха готини и после ме черпиха бира. ЛХ беше доста трудно за маневриране при силния вятър. От  cтиковете под наем няма да се оплаквам. Те не са виновни за някои ужасни удари.

Някои дупки ги изиграх отлично, а други доста слабо. Но, като за първи път, мисля, че се справих добре. Трябваха ми 99 удара. Имах 6 пара и 3 богита, но също и две осмици на пар-четворки и едно тройно боги. Първата девятка я изиграх за 43 удара (+7), а втората за 56 удара (+21). Включвам си и всичките наказателни удари за загубени топки, както си е по правилник.

БСР: Тука вече бях загрял сутринта, пък и вятърът поотихна. Почнах с пар на първата дупка, и после имах малко проблеми тук-таме. Рафът там ми беше големият противник. Доста топчета харизах на природата. Но пък се справих с 91 удара. Започнах с пар на първата, и после се позагубих в рафа на следващите 2 дупки и после цопнах във водата на четвъртата. Натрупах 10 удара над пара на тези три дупки.... и оттам играх супер чак до последната. Там изгубих една вдясно, после ударих трети удар от тий бокса в пясъка и така, записах четворно боги. Имах 9 пара и 4 богита.

Там ми хареса всичко - клъбхаус, рейндж, игрище.

Прибрах се чак след 8 вечерта - бях играл цял ден. После вечерях с англичаните и гледахме Испания и Италия. На другата сутрин бях на Тракийските Скали.

ТС: Там се запознах с Веско. Той ми даде по-добър сет стикове. Беше ми доста лесно да се адаптирам към драйвъра и хибридите. Пак се помотах повечко на рейнджа и почнах около 9 часа. Играх сам, та вървече бързо, но пък и беше по-скучно. Беше ми трудно с патъра - но това го отдавам на грийновете. Наистина е предизвикателство от класа.

Имах няколко добри възможности за бърди, но все не се справях. Обаче на последната дупка направих най-накрая бърди от около 20 метра. СУПЕР. Изиграх го с 89 удара. Тук бях най-стабилен - само едно тройно боги на 7-ма. Там ударих скалите леко вляво и топчето отскочи незнайно къде. Имах само 4 пара, но пък и 9 богита и едно бърди.

Пооглеждах се често за гледки към морето и скалите, заслушах се по птичките и се порадвах на красотата там. Наистина е впечатляващо. Имаше и вятър, но не ми се отрази чак толкова.

Много съм доволен от тази голф ваканция и искам отново да играя там. Условията са страхотни!

Поздрави,

-Ники
7  Информация / Общ форум / Re:Почивка в България on: 04 June, 2013, 04:34:26 PM
Ей ме на:

https://plus.google.com/photos/101680224893786474728/albums/5884599534839911201/5885023522678896210?banner=pwa&pid=5885023522678896210&oid=101680224893786474728

Скоро трябва да качат снимките и на официалната страница на турнира.

Относно преминаването в по-горната група, ще ми трябват още 4-5 турнирни игри около 85 и надолу за да ми падне достатъчно турнирния индекс. Сега е 14.2, защото се взимат само последните 12 резултата и са ми отпаднали добрите игри от миналото лято и са заместени от разни 90 и нагоре (та чак и 102). До края на лятото имам още 5 турнирни игри, и ако продължавам да поддържам нивото, може и да се получи.

-Ники
8  Информация / Общ форум / Re:Почивка в България on: 03 June, 2013, 04:01:05 AM
Колеги - вчера спечелих един двудневен турнир от лигата на Golf Channel:

http://thegolfchannel.bluegolf.com/bluegolf/thegolfchannel13/event/thegolfchannel13615/contest/34/leaderboard.htm

Беше страхотна тръпка - И по едно време доста се бях шашнал. По някое време тази седмица ще има И снимка с купата на главната страница на турнира

Поздрави от Атланта.

-Ники
9  Информация / Общ форум / Re:"Съвет за начинаещи" on: 17 May, 2013, 07:18:44 PM
Ама че съм несхватлив. Специални извинения на Вес Савоя за последният ми постинг на тази тема. Ами аз напълно съм бил изтрещял преди година, като съм обяснявал как учителите по морето са чужденци.... А пък той Вес е главният про на Скалите.

Вес, аз писах в една друга тема, че идвам на морето на 27ми и 28ми юни тази година. Имам tee times за ЛХ сутринта на 27ми и БСР следобяд. На скалите съм на 28ми в 8 часа. Ще ми бъде приятно да се запознаем и, ако го позволи твоята програма/schedule, да поиграем заедно. Разбирам, че сигурно си много зает в разгара на лятото, но все пак се престрашавам да те питам. Може пък и да се съгласиш!

Поздрави,

-Ники
10  Информация / Общ форум / Re:Европейският тур идва в България!!!! on: 17 May, 2013, 07:00:21 PM
Аз гледах запис на първия ден - страхотно игрище. Коментаторите на Golf Channel се скъсаха да го хвалят в ефир. Красиво, невероятно, спиращо дъха и т.н. Единият каза, че го играл три пъти: първият път зяпал цветята, вторият - птиците, и чак третият, обърнал внимание на голфа.

Отзивите за грийновете също са суперлативни. Забелязах, че много от тях са със страхотни наклони и разни други особености.  Просто, не мога да дочакам 28 юни Smiley

Днес сутринта гледах съвсем за малко пряко и видях, че имат супер компютърна анимация с описание на всяка дупка и как да се играе. Някой знае ли дали тази анимация я има някъде онлайн? Аз търся и не мога да намеря. На europeantour.com има страхотна галерия с видео репортажи от турнира, но я няма тази анимация.

Поздрави,

-Ники
11  Информация / Общ форум / Re:Европейският тур идва в България!!!! on: 16 May, 2013, 06:41:16 PM
Как беше първият ден от турнира? Лични впечатления моля!

Аз имам резервирано стартово време за скалите на 28 юни от 8 сутринта! Предния ден ще играя на БСР и ЛХ.

Поздрави,

-Ники
12  Информация / Общ форум / Re:Почивка в България on: 30 April, 2013, 07:53:02 PM
Борис:

Писах ти вече - доста подробно.

Ти спомена, че може да отнеме доста време на Тракийските скали... Предполагам, че през лятото там е доста голяма посещаемостта.

Какви са им основно посетителите и играчите? Българи или чужденци? Сам не ми се играе, и се надявам някой форумец да прояви интерес и да се присъедини поне за една игра с мене.

Поздрави,

-Ники
13  Информация / Общ форум / Re:Почивка в България on: 30 April, 2013, 05:23:52 PM
Аз имах пред вид единия или другия вариант. Сега обаче си мисля, че ще е по-добре да съм на хотел там 2 вечери и така да играя два пъти първия ден и още веднъж на другата сутрин и после да се изнасям за Бургас.

Та, идеята е може би да играя Скалите и БСР първия ден (четвъртък, 27 юни) и да се пусна на Лайтхаус на другата сутрин. Те предлагат ли транспорт между трите курорта?

Може би ще ми предложат някаква пакетна цена?

Чакам още отзиви или коментари.

-Ники
14  Информация / Общ форум / Почивка в България on: 25 April, 2013, 09:24:13 PM
Колеги:

Аз ще водя семейството на почивка в България в края на юни. Предвиждаме едно ходене до морето и аз определено искам да отделя един ден за игра на Балчик. Мисля си може би една игра на Лайтхаус предиобед и една на Скалите следобед. Може и да направя БСР и Скалите. Просто имам само един ден и време само за две игри.

Най-вероятно е да съм там петък, 28 юни. Мисля да пътувам от Стара Загора за Варна на 27-ми и да се настаня в Балчик или Лайтхаус. Има ли някакъв превоз от Лайтхаус до другите игрища? Ще трябва да взема и стикове под наем.

Моля за впечатления и помощ за да избера най-добрият вариант. И, разбира се, ще ми е приятно да играя с някои съ-форумци.

Поздрави,

-Ники
15  Информация / Общ форум / Re:Accenture match play championship 2013 on: 18 February, 2013, 04:42:45 PM
Хммм - аз бих си позволил някои корекции:

Дъстин играе добре засега и не виждам как Норен ще го бие.

Също и Фреди Як... мисля, че той ще бие Ърни.

Последно, Мартин Каймър нещо не е във форма сякаш, пък Джордж Котцее изглежда е във форма. Там ми е на мене изненадата.

Поздрави,

-Ники
Pages: [1] 2 3 ... 20
Powered by MySQL Powered by PHP Powered by SMF 1.1.21 | SMF © 2015, Simple Machines Valid XHTML 1.0! Valid CSS!