Форум на българските голфъри

Турнири => В България => Topic started by: niki on 08 May, 2017, 10:06:48 PMTitle: 11 Държавен шампионат - 2016
Post by: niki on 08 May, 2017, 10:06:48 PM
Не знам дали някой чете форума вече, но все пак със закъснение да се похваля: миналото лято спечелих нетната титла за аматьори на Българя. Предполагам, че някои от форумците са били там - видях се с Петър, с които завършихме с еднакъв грос резултат от 170.

Първо - специални поздрави на Константин и Христо от федерацията. Бяха страхотни в дистанционното уреждане на моето участие. Трябваше ми сертификат за хендикап и няколко други подробности и те двамата ми помигнаха много.

Нощувах в Балканско Бижу - страхотни цени и супер апартаментче. Персоналът беше много учтив - имат чудесен масажист. Храната в ресторанта беше чудна и си имат и открит басейн. Ако човек има автомобил на разположение и не иска да е в хотела на Пирин Голф, бих препоръчал Балканско Бижу. Направиха ми оферта 4 месеца предварително от маркетинговият им отдел - можех да анулирам няколко дни по-рано, ако нещо се случеше проблем с шампионата.

Донесох си старите стикове от Щатите - дойдоха със закъснение, разбира се. Но си ги получих в Стара Загора един ден преди да се запътя към Разлог.

Пристигнах в четвъртък по обяд и директно на игрището за тренировка. На другия ден пак направих тренировъчна игра и се явих на коктейла за откриването. Запознах се с Любо Костов и София Селдемирова - много скромни младежи.

Започнах в събота в 9:40 и за моя изненада, не се преуморих с трамбоването по баирите. Духаше доста силен западен вятър, който доста затрудни играта. Записах 84, което си беше доста добро представяне, като се има пред вид, че това ми беше едва петият път игра на Пирин Голф. На другия ден вятърът беше вече много сериозен и създаваше проблеми. Моето 86 от втория ден беше достатъчно за нет от +4 и една малка купа, връчена ми от Seth Underwood. Класирах се на 14-то място в грос класирането, на 18 удара зад шампиона Любо Костов. 

Страхотно изживяване беше. Имаше и добра вечеря за закриването на турнира. Seth ме канеше на откритото първенство, но аз трябваше да се прибирам към Атланта след 10 дни.

Завърших си ваканцията на Златните. Успях да играя на Скалите и на Лайт Хаус. Отново беше супер. Великолепна голф ваканция в Българя.


Title: Re: 11 Държавен шампионат - 2016
Post by: admin on 22 June, 2017, 10:43:08 AM
Ники, четем още, четем, но не се пише много. Страхотно си го планирал, звучи като мечта. Хем почивка, хем и с титла после към дома :)

Поздрави,
Христо