Форум на българските голфъри
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
23 Май, 2012, 02:27:56

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
2633 Публикации в 245 Теми от 1469 Членове
Последен член: savoiagolf
* Заглавна Страница Помощ Търси Вход Регистрация
+  Форум на българските голфъри
|-+  Информация
| |-+  Техника
| | |-+  Въпрос относно различен swing setup
« назад напред »
Страници: [1] Изпечатай
Автор Тема: Въпрос относно различен swing setup  (Прочетена 1179 пъти)
Havelock
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 5

Профил
« -: 30 Септември, 2007, 05:33:51 »

Здравейте,
Аз съм още "драйвинг рейндж голфър" и опитвам да си изградя правилен суинг.
На скоро (малко след като започнах да вдигам топките на повече от педя от земята) ми показаха един различен "set up" на суинга. Прилича малко като сетъп за чип-шот - китките изнесени в ляво , лявата ръка и клъба на една линия, дясната ръка леко отпусната.
При това положение стойката е много крива и неестетична - лявото рамо е по-високо от дясното.
Установих обаче, че контрола на движението е доста по-лесен и като цяло суингът ми е доста по-добър и контролиран отколкото при класическата постановка на тялото и ръцете.
До колкото аз си го обяснявам - при тази техника положението което трябва да заемат ръцете и китките при горната точка на бек-суинга е предварително нагласено и трябва само да вдигнеш клъба (ама може и да греша).
Само да спомена, че не изпълнявам пълен суинг, а ръцете стигат максимум до положение хоризонтално на земята (така ме посъветваха - докато отработя движенията и най-вече - контакта с топката).

Та въпросът ми е - какво е мнението ви за тази техника, смятате ли че е много погрешна и има ли други които я практикуват?

Активен
Taylor
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 221

Профил
« Отговор #1 -: 30 Септември, 2007, 08:11:23 »

Суинга и "set-up"-a са си важни неща, но най-важен е резултата. Казват че Ърни Елс е голфъра с перфектен суинг, но това не го прави номер 1 в класацията, нали? Ухилен Ухилен Ухилен
Активен
rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 391

Профил
« Отговор #2 -: 01 Октомври, 2007, 02:55:40 »

Ами караш наред - от по-късите към по-дългите удари и постепенно увеличаваш дистанцията. Чипшот, бъмпендрън, питчшот, флопшот и т.н.... Останалото трябва да го усвояваш постепенно. Според мен така е най-добре, нищо, че сигурно те сърбят ръчичките да хванеш драйвъра  Ухилен и да пратиш топката на 270 метра... Ухилен
Активен

Fore!
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

Профил
« Отговор #3 -: 08 Октомври, 2007, 09:32:23 »

Абсолютно нормално е лявото рамо да е малко по-високо от дясното при сетъп-а, даже е задължително.
Ето погледни и тук как го обяснява човека:
http://www.videojug.com/tag/golf
Активен

Better in the ROUGH than in the OFFICE!
Страници: [1] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на: