Форум на българските голфъри
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
23 Май, 2012, 01:23:40

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
2633 Публикации в 245 Теми от 1469 Членове
Последен член: savoiagolf
* Заглавна Страница Помощ Търси Вход Регистрация
+  Форум на българските голфъри
|-+  Информация
| |-+  Общ форум
| | |-+  Да се оплача, че да знаете...
« назад напред »
Страници: [1] Изпечатай
Автор Тема: Да се оплача, че да знаете...  (Прочетена 1965 пъти)
rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 391

Профил
« -: 05 Януари, 2007, 06:56:17 »

Поръчах си комплект стикове от Англия и вече пристигнаха, но не мога да си ги взема от пощата Ядосан... Защо ли? Ами защото ония от митницата ми поискаха сертификат, че са произведени в ЕС. На фактурата пише, че са произведени в United Kingdom, ама не го признават Ядосан - казаха, че всеки може да напише на компютъра си такава фактура... Обърнах се към фирмата и те ми отговориха, че е обозначен произхода на стоката на фактурата и не би трябвало да има проблем с митницата, защото за другите страни от ЕС е така...Да ама не! Сега трябва да платя мито Ядосан... и не се знае кога ще си получа стиковете, защото служителката от митницата, която трябва да каже как ще се оформят документите трябва да ходи на курс за обучение за работа с новата програма за компютъра, ама не се знае кога...
Активен

Fore!
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

Профил
« Отговор #1 -: 06 Януари, 2007, 11:59:47 »

Ей, значи като го прочетох този пост и аз се ядосах  Ядосан
Половината вносни цигари в БГ са контрабанда ама за комплект голф-стикове ще ти извадят душата от девет дерета вода да донесеш... Чудя се как в Германия хората си поръчват по интернет и не само от европейският съюз, че и извън него и никой не им прави проблеми с доставките..
 Значи аз сега не съм експерт но разсъждавам така: Щом пратката идва от ЮК-ей, които очевидно са в ЕС, не би било редно да се плаща отново мито (нали това е една от идеите на съюза). Дори стоката да е произведена извън ЕС мито е платено, когато е влязла в ЮК-ей, нали?
 Rookie, пиши как са се развили нещата та да знаем.
Активен

Better in the ROUGH than in the OFFICE!
19 hole
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 6

Профил
« Отговор #2 -: 07 Януари, 2007, 12:17:16 »

Аз ще ти кажа какво ще измислят в митницата Ухилен... че стоката е внесена в Англия като транзитна и не и е платено мито... или че е контрабандно внесена...  Ухилен... За съжаление хич не е смешно! Ядосан
Активен
snori
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

starry

Профил WWW
« Отговор #3 -: 07 Януари, 2007, 02:45:34 »

Този частен случай ми напомни за един друг.  Ъ?

Преди два дни една приятелка се върна от Лондон. Задрганичния и паспорт бил изтекъл и тя се притеснявала дали ще я пуснат от Англия. Показала си само личната карта и всичко било OK. Обаче като пристигнала в София нашите айде да не казвам какви и направили проблем, че няма международен паспорт. Тогава тя им казала: "А как мислите ме пуснаха от Англия?!" Абе който пътува за чужбина знае до какви абсурди се стига по нашите митници!

Иначе за твоя случай rookie, мога да кажа че до края на месеца проблемът ти ще бъде разрешен. Просто в българската бюрюкрация е такъв хаос, че се чудя как до сега никой не е взел Нобелова Премия за Изследвания вурху Българската  Силно Нелинейна Административна Система. Ама то едва ли има гений в света, който да може да изучи подобни неустойчивости в поведението на системата!

Та мисълта ми беше, че до края на месеца необходимата информация ще стигне до въпросната митница. Според мен всичко ще се оправи.

Поздрави!  Намигване
Активен

rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: 10 Януари, 2007, 11:39:10 »

Вчера се обаждах на шефката на митницата - каза ела утре - готова работата... Отидох сутринта и се почна една... Първо, компютърът не ще да слага мито, щото стоката е от UK... Излъгаха го нещо че е някаква по друга тарифа, дето се облага - тръгна, обаче не ще да начислява митото... Събраха се 4 митничари да смятат митото - уж го сметнали, ама компютъра не щял да начисли ДДС-то...  Ядосан Какво да ви кажа! Чувствам се европеец!  Ухилен Ухилен Ухилен Уж до довечера щели да мъчат да го оправят... ама не се знае знае ли се!
Активен

Fore!
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: 10 Януари, 2007, 11:45:46 »

По всичко личи, че наш'те велики митничари откриват нови славни глави на Географията. Тоест, продължават да твърдят, че UK е извън Европа напук на всички компютри и софтуери... Шокиран Ъ? Завърти очи
Активен

rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: 11 Януари, 2007, 11:13:22 »

Дааааааааааа, снощи ми се обадиха от митническата агенция и днес платих митото и ДДС... и вече съм ...  /защо ли не се чувствам щастлив! Тъжен / собственик на комплект стикове за голф... и 500 тии! Не знам защо Jerry каза, че драйвърът е тежичък - сигурно са различни, но тоя ми се вижда като перушинка... Не съм ги пробвал - в събота ще ги пробвам на частния си driving range  Ухилен... Наистина чувството на графитните шафтове е друго - не е като на металните. Като се понауча сигурно ще си поръчам нещо X-stiff...
Активен

Fore!
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #7 -: 11 Януари, 2007, 11:23:26 »

Ей, айде честито!
 Дай линк да видим какво си купил.
 Колко ти взеха за мито?
 Аз като преминах на графитни шафтове (първият ми сет беше с метални) и ми трябваше малко време за адаптация - едни ми бяха такива леки, малко ми се "кълчеха" при засилката, ама като свикнеш е друго де  Ухилен.. 
 А драйвера ти се вижда "като перце" щото не си свикнал с тежестта на останалите - тогава ще видиш какъв "кютук" е.. Ухилен  Ухилен  Ухилен
Активен

rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #8 -: 11 Януари, 2007, 11:34:07 »

Митото е 8лв и 26ст. ДДС 62лв. и стотинки... Ще сложа линкче...Ама нещо изработката не ми хареса - просто има дребни неща неизчистени - все едно да си купиш нов костюм и да стърчат конци тук-там по него... То другото да е наред!
Активен

Fore!
Страници: [1] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на: