Форум на българските голфъри
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
23 Май, 2012, 01:14:42

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
2633 Публикации в 245 Теми от 1469 Членове
Последен член: savoiagolf
* Заглавна Страница Помощ Търси Вход Регистрация
+  Форум на българските голфъри
|-+  Информация
| |-+  Общ форум
| | |-+  Голф Литература
« назад напред »
Страници: [1] Изпечатай
Автор Тема: Голф Литература  (Прочетена 1920 пъти)
snori
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

starry

Профил WWW
« -: 18 Декември, 2006, 05:48:27 »

Предлагам в тази тема да се обсъжда всякаква литература, която има отношение към голфа. Усмивчица

Като за начало искам да ви питам за една книжка, която ми препоръча rookie - http://www.books.bg/book.php?ISBN=9545284854 . Така като гледам краткото описание на съдържанието си мисля, че книжката е много добра. Но все пак ме интересува дали някой от вас не я има, за да сподели с нас впечатленията си.  Намигване

« Последна редакция: 18 Декември, 2006, 05:55:51 от andvari » Активен

Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

Профил
« Отговор #1 -: 19 Декември, 2006, 10:10:46 »

Книгата не е лоша, а и какво друго да кажа и с какво да я сравнявам като е единствената по рода си на български  Намигване.
 Доколкото знам я има с твърди и с меки корици като разликата в цената не беше малка.
 Като основни недостатъци бих посочил черно-белите снимки вътре (поне в меките корици е така) и на места не много добре преведената терминология. Има доста полезни неща, както и известно количество баласт..

При малко късмет човек може да намери в София, книжки за основите на голфа на английски с много по-добри цветни илюстрации.  Аз лично съм си купувал такива от книжарницата малко преди пл. "Славейков" (като идваш от канала преди светофара с "Раковска" отдясно) - на втория етаж я намерих и не беше скъпа.
 Друго място където съм виждал книги за голф на английски беше книжарницата на Хеликон на Витошка (бившето кино Витоша) - но там цените на тези книжки си бяха европейски..
Това даже се предлага и в и-нет книжарницата:
http://www.helikon.bg/book.php?book_id=117974#

Но мисля, че на място имаше повече (май  Ъ?)..

Разбира се Amazon.com си остава някаква опция..

Другата книга на български за голфа е тази:

http://www.helikon.bg/book.php?book_id=112920

Има няколко интересни неща и там ама незнам дали си заслужава парите за 3-4 странички полезна информация.. Тъжен

« Последна редакция: 19 Декември, 2006, 10:17:26 от Jerry » Активен

Better in the ROUGH than in the OFFICE!
snori
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

starry

Профил WWW
« Отговор #2 -: 19 Декември, 2006, 05:08:46 »

А тази с дебелите корици имаш ли представа колко струва? Черно-белите снимки не ме притесняват толкова, колкото меките корици. Иначе честно казано за мен най-важното е да има правилата на играта и на практика бих си купил само тях на първо време, но нямам представа дали ги има издадени само тях в някоя книжка? Нерешителен

Направи ми впечатление, че книгата на М. Кембъл е от издателство "България Голф". Много интересно ... дали не е някакво ново издателство с определено голф ориентация?

Така като чета поста ти имам усещането, че май е по-добре да си дам парите за Ръководството по голф, ако искам книга на български разбира се. Но май ще отида на място до Хеликон и книжарницата до Славейков да проверя за някоя книжка на английски. Тъкмо рождения ми ден е през януари и ще си направя страхотен подарък за случая.  Завърти очи
Активен

Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: 20 Декември, 2006, 10:54:34 »

Според и-нет книжарницата на Хеликон - с меки корици 24,99лв. с твърди 40,00лв.  Тъжен 
 Иначе, какво да ти кажа за ръководството по голф  - то си е почни задължително. Аз колкото голфъри познавам (и българи и чужденци) всеки си има по няколко настолни книжки да си ги прехвърля от време на време.. Намигване

Активен

snori
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

starry

Профил WWW
« Отговор #4 -: 23 Декември, 2006, 02:11:14 »

Безспорна е ролята на настолните книжки и тяхното прехвърляне от време навреме, както се изрази ти Смотан ... за сега ще се спра на тази с твърдите корици, но все пак ще пообиколя из други места и за други книги.  Нерешителен

А имаш ли представа дали са издадени само правилата на играта в една книга?
Активен

Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: 27 Декември, 2006, 04:15:30 »

Аз имам такава книжка ама ми е от Англия... Тъжен
Иначе правилата на инглиш можеш да си ги дръпнеш от много места като pdf.

Например от тук: http://www.randa.org/flash/rules/PDF/RoG2004.pdf
Активен

Страници: [1] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на: