Форум на българските голфъри
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
23 Май, 2012, 01:09:49

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
2633 Публикации в 245 Теми от 1469 Членове
Последен член: savoiagolf
* Заглавна Страница Помощ Търси Вход Регистрация
+  Форум на българските голфъри
|-+  Информация
| |-+  Общ форум
| | |-+  Здравйте и от мен..
« назад напред »
Страници: [1] Изпечатай
Автор Тема: Здравйте и от мен..  (Прочетена 612 пъти)
Slim4u
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« -: 21 Август, 2011, 01:40:52 »

Здравейте на всички, наскоро и аз се запалих по този спорт и не мога да отрека, че страшно много ми допада. С голям интерес прочетох по-голямата част от форума и научих някои абсолютно нови за мен неща, за което благодаря.
Твърдо съм решил че ще се науча да играя на ниво.
Искам да попитам какво мислите за моята идея да направя няколко урока на голф симулатор и чак тогава да се хвърля на игрището. Идеята ми е да усъвършенствам много добре техниката за сравнително по-нисък разход на средства. Иначе до сега съм удрял един път на драйврейнджа в пирин голф и един път съм се размотавал на симулатора в арена младост.
Също, ако някой има някви виждания относно симулаторите или относно Здравко Дачев който е инструктор там с удовлствие бих ги чул.  Усмивчица
Активен
niki
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #1 -: 22 Август, 2011, 04:55:20 »

Слимчо, здравей и добре дошъл във форума. Поздрави за ентусиазма - като цяло идеята да тренираш първо "на сухо" е добра. Ако наистина си прочел повечето от форума, сигурно си забелязал съвети от предишни дискусии по този въпрос. Повечето хора, които са се занимавали с голф, биха ти казали да не си поставяш много високи цели за ударно кратки периоди, защото разочарованието позле е доста горчиво. За жалост "усъвършенстване" на голф играта нито е бърз процес, нито пък излиза евтино.

Трябва да посоча, че повечето аматьори в света не ходят на уроци, не тренират правилно и/или достатъчно и претърпяват силни емоционални сривове при истинката игра. Сред профитата също има не един и двама, които никога не за вземали уроци и сами са се научили. Но общото при тях е, че те са отделили огромни количества време и усилия на голфа от ранна възраст и имат почти ирационална самоувереност. Свеж пример е Томи Гейни - тоя пич има класически "анти-суинг", но праща топката точно там, където иска. През уикенда излезе на трето място в турнира Уиндам в Щатите, като игра в последната група и на 11-та дупка имаше двойно боги. Вместо да се срине психически, той изора нивата (буквално) и с четири последователни бърдита се докопа до престижното класиране.

Тренировки на симулатора са добро начало, според мен. Хубаво ще е някой да то покаже основните неща все пак, да не започнеш съвсем сам. Ще трябва да потренираш и на открит драйвинг рейндж. По мое мнение, трябва да се взимат уроци, но разбирам, че това е много скъпо.

Успех - и ни дръж в течение на прогреса.

-Ники

Активен
Clubmaker
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 238

Профил
« Отговор #2 -: 22 Август, 2011, 05:26:22 »

Да добавя и че тренировките на симулатора и драйвинга са нещо доста по различно от истинската игра  Ухилен
Активен

... and keep the head down!
Slim4u
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 3

Профил
« Отговор #3 -: 23 Август, 2011, 07:23:29 »

Далеч съм от мисълта, че ще стана велик играч. Може би не се изразих правилно с думата усъвършенствам. Понеже съм тренирал доста спортове имам така да се каже спортна дисциплина. Точно заради това искам като започвам нещо ново да усвоявам правилно техниката. Това имам предвид нямам някакви сериозни амбиции все пак голфа може да ми бъде само и единствено хоби и съм абсолютно наясно с това Намигване
Активен
niki
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #4 -: 23 Август, 2011, 07:57:19 »

Имаш чудесна нагласа и предпоставки за успех! Просто трябва да инвестираш време и средства за уроци с професионален учител. Моят многогодишен опит в самоподготовката води до един основен извод - уроците са наложителни и незаменими. Негативните ефекти на подхода "сам ще се науча" са много и всичките са трудно преодолими.
Това е моето мнение, но разбирам, че е трудно да се приложи на пректика основно поради недостиг на време и средства. Но, ако имаш и двете - не се пести. Напредъкът ще ти достави огромно удоволствие. И само подготовката с професинален учител може да доведе до стабилно ниво на разбиране и усвояване на базовите принципи. От там, ти сам ще можеш да си правиш диагностика и да прилагаш корекции. 

Форумците, които са в България могат да те посъветват кой учител дава най-добри резултати. То зависи и от владеене на език, стаж, цени, и т.н.
Активен
Страници: [1] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на: