Форум на българските голфъри
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
23 Май, 2012, 01:03:07

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
2633 Публикации в 245 Теми от 1469 Членове
Последен член: savoiagolf
* Заглавна Страница Помощ Търси Вход Регистрация
+  Форум на българските голфъри
|-+  Информация
| |-+  Общ форум
| | |-+  Най-кофти условия, при които сте играли?
« назад напред »
Страници: [1] 2 Изпечатай
Автор Тема: Най-кофти условия, при които сте играли?  (Прочетена 2554 пъти)
Bombastic
Global Moderator
Jr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 34

Профил
« -: 08 Декември, 2006, 12:22:14 »

Понеже в неделя ми се случи да вали дъжд, да ни духа вятър и да е студено, реших да отворя тази тема. Специално пред едно езеро зверски се издъних, защото първо ръцете ми бяха леко вкочанени, второ бяха и мокри и стана тя една. Първият път издълбах дупка до топката от едната страна, вторият път от другата страна. А иначе суинга ми се получаваше добре до този момент. При втория удар даже чукнах топката и тя топна в езерото, но точно на брега и си я взех Усмивчица. На третия опит прескочих, но играта вече беше заминала и партнъра се беше откъснал в резултата.Мисля си, че времето ми изигра лоша шега на конкретната дупка. Като цяло играта ми не беше лоша обаче. Друго нещо при дъжд е, че топката при пътинг по-бързо спира на грийна.
Активен
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

Профил
« Отговор #1 -: 08 Декември, 2006, 03:07:52 »

Само да отбележа, че за партнера ти условията не бяха много по-различни, което не му попречи да се откъсне със солидна преднина  Ухилен  Ухилен  Ухилен

Случката с езерото ми напомня подобна случка, която стана преди време с мене. Който е бил на Равно поле знае как изглежда(ше) 9-та дупка - пред грийна има едно езерце, но като цяло дължината не беше голяма - към 120-130 метра (сега е вече друго).
Та тогава (началото на лятото на 2006-та) там имаше работници, които бяха в обедна почивка и бяха насядали отляво и дясно на езерото, похапваха сандвичи и наблюдаваха играчите на 9-та дупка. Може би бяха инструктирани, че голфа не е футбол и като цяло спазваха етикета за тишина преди удар, но не чак дотам, че да не им чуе човек коментарите.. Та, дойде и моят ред за 9-та (тогава бях сам и май не бях играл на Равно поле преди това), избрах си къде да сложа топката на тии-грийна, избрах си клъб (не помня кой айрън беше 7 или 8 ) и тогава чух откъм по-близката група нещо от рода на "Айде, да го видим майстора", погледнах натам - всички ме бяха зяпнали и чакаха... 
 Казах си "само да я кача на грийна, да не взема да направя някоя излагация, че толкова народ ме гледа.."
 И знаете ли какво стана? - Вкарах две топки една след друга в езерото... Е, работниците не се смяха много силно, но мога да си представя какво шоу съм им направил..  Засрамен
 Оттогава работя доста върху психологията на играта - както казват професионалистите (не само в голфа) "победата първо се ражда в главата"... 

« Последна редакция: 08 Декември, 2006, 03:21:40 от Jerry » Активен

Better in the ROUGH than in the OFFICE!
Bombastic
Global Moderator
Jr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 34

Профил
« Отговор #2 -: 08 Декември, 2006, 04:30:12 »

Хайде давайте още истории. А пристеснението на партньора е лесно разбираемо. Няколкото удара разлика в крайния резултат почват да създават известни притеснения, поради ясната тенденция  Ухилен
Активен
Taylor
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 221

Профил
« Отговор #3 -: 26 Септември, 2007, 09:48:32 »

Винаги може да завали дъжд когато си на голф игрището, но последния ми неприятен спомен е от миналата седмица от Майорка. След като около 10 часа сутринта времето беше топло но облачно и не ставаше за плаж жена ми реши, че ще доиде с мен на голф. Хванахме едно такси и след 20 мин бяхме на голф игрището. Естествено там беше претъпкано ,но успях да си запиша тий тайм за 12:10 и ме информираха че трябва да играя с още двама голфъри. Платих си 50 топки за драйвинг рейнжа, взех стикове под наем и троли (груба грешка) и отидох да бия топки докато ми дойде времето за игра. Оказа ще играя с едно младо семейство - той германец, а тя шведка бременна в 6-7 месец. Всичко започна много добре с боги на 1-ва дупка за всички. На втора дупка  пар 3 - вече печеше слънце и жена ми, която не играе голф вече съжаляваше че не е останала на плажа - боги за шведката и за мен и двойно боги за германеца на който първия удар беше във водата, а нашите в бункера. В началото на 3-та започна да прикапва дъжд и като стигнахме на грийна вече валеше като из ведро. Бременната шведка направи пак боги, аз двойно боги, а германеца след 8-мия удар се отказа. Дъжда продължаваше да вали много здраво и отначало се криехме под дърветата, докато чакаме групата пред нас да се отдалечи, но се оказа че те след пурвия удар решиха да изчакат в бъгитата си да спре дъжда. Така че ние продължихме да играем под проливния дъжд и успях да стигна до края на грийна с 6 удара мокър до кости, защото не носех с мен от БГ нищо освен голф обувки, 6 топки, ръкавица и няколко тийчета, жена ми също беше толкова мокра (дълбоко съжаляваше че не е останала в хотела) и гледаше мръсно. Така че реших да се откажа, но от грийна на 4-та до клъбхауса си беше още 20 мин ходене под дъжда и като се появихме там нямаше сухо местенца по нас. Момичето на рецепцията ни съжали и ни даде по една хавлия да се подсушим, колкото е възможно това, но по-интерсното беше, че след като разбра че съм стигнал само до 4-та дупка ми преподписа фиша и каза че мога да отида когато и да е до края на годината за да изиграя 18 дупки без да плащам. Естествено още на следващия ден бях пак там и времето този път беше идеално.    Намигване (жена ми пак беше с мен, но този път взех бъги за всеки случай) Ухилен Ухилен Ухилен
Активен
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: 27 Септември, 2007, 09:57:41 »

Добре че я прочетох тази история. И аз имах намерение да взема жена ми с мене някой ден (като кеди  Ухилен) ама сега вече нещо размислих..
Както се казва - умните хора се учат от грешките на другите  Ухилен  Ухилен  Ухилен
Активен

Taylor
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 221

Профил
« Отговор #5 -: 27 Септември, 2007, 08:43:06 »

По-голямата грешка беше, че не си взех стиковете с мен,а ползвах такива под наем Смотан
Активен
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: 05 Октомври, 2007, 04:42:59 »

За съжаление, аз също ще трябва да се оплача от времето. Тази седмица бях на една малка екскурзия до Париж и отседнахме в едно приятно хотелче на 30-тина километра от града. Всъшност това беше един голф-хотел, който граничеше с 18-дупково игрище. За съжаление дните ми бяха планирани с разни посещения на културни забележителности и нямаше как да играя голф след 9:30-10:00 часа, затова си бях предвидил ранни игри от 7:30-7:45 часа, което като за старт на деня не е никак лошо Ухилен. Най-неприятната изненада обаче дойде на първата сутрин, когато след като погледнах през прозореца забелязах, че има гъста мъгла. Отидох до драйвинг рейнджа, там от мъглата се виждаше само табелката на 50-те метра.. Пробвах даже малко топки, които много атрактивно потъваха в мъглата и след известно време се чуваха как тупват някъде по поляната... За съжаление, това се повтори и през следващите дни и така не успях да играя голф във Франция.
 Естествено някъде към 10:00-10:30 от мъглата вече нямаше и следа но вече беше късно за мене Плачещ  Плачещ  Плачещ...
Активен

fil
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 2

Профил
« Отговор #7 -: 17 Октомври, 2007, 05:59:49 »

Bro`s use gloves for rain, kato obi4ate da igraete na duzd. Te sa 2 - za vsjaka ruka i njama da mruznete + da vi se hluzgat clubovete. Stay cool.
Активен
rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 391

Профил
« Отговор #8 -: 22 Октомври, 2007, 11:51:46 »

Ухилен Брадърче, сложи си all weather грипове - даже и да си мокър не се пързалят...  Ухилен
Активен

Fore!
shipka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 6

Профил
« Отговор #9 -: 05 Май, 2009, 09:09:57 »

Здравейте,
от вчера съм този форум, и аз имам много истории за разказване, но виждам че форума е от 2007 г. :-)
ако някой влезе, или излезе от кризата да се обади :-)

Дано да има добър сезон тази година

Делян
dshipchanov@gmail.com
Активен

dshipchanov@gmail.com
+359 888 807618
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: 06 Май, 2009, 06:32:59 »

Деляне, форума е от 2006-а, но нито това нито кризата ни пречи още да играем голф и да споделяме всичко около голфа във форума  Намигване
 Така, че добре дошъл и разчитаме на твоя принос!   
Активен

shipka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: 12 Май, 2009, 01:25:34 »

Благодаря за отговора Jerry,
Имах предвид, че никой не беше писал отдавна... :-)
Аз винафи съм бил амтьор, но обичам играта, "удрям топки" от преди да има идея за "Ихтиман"
Няколко години играх на повечето турнири там.

Относно "кофти условията" - от тях се учим :-) Имах емоцията и "кефа" да довърша 18 дупки и в проливен дъжд с гръмотевици и 40 гр. жега и зимни условия, даже нощен голф (със светещи топки и каски :-) )

Но искам да продължа темата, която ти подхвана (на 08 Декември, 2006)  за Етиката и Психиката и държанието на играчите.
"Кофти условие" е някой да седи зад тебе при удар и да каже "Виж сега как ще си завърти задника !"  Завърти очи
Има много неписани правила ... тогава трябва да прекъснеш удара и го помолиш да застане отстрани или отпред и да пази тишина да се подготвиш отново за удар. (тогава той ще се развали суинга) :-)
И аз съм пречил на играта докато се "понауча" :-) но никога от простотия.

Все пак голфа е "Клубна Игра", а не игра на топчета в задния двор :-), затова и повечето федерации не искат да стане спорт.

Делян
Активен

dshipchanov@gmail.com
+359 888 807618
niki
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #12 -: 12 Май, 2009, 11:05:38 »

Деляне, интересно как споменаваш за нарушаването на етикета от другите играчи. В правилата на голф-а участниците са записани не като компаетиторс, а като fellow компаетиторс - сиреч, всеки играе срещу един общ противник - голф игрището. От тази гледна точка са се оформили тези правила за говоренето, мърдането, шумоленето и всякакви други нарушаващи концентрацията действия. Имаше един ЛПГА турнир скоро, в който едната кака удари доста лош първи удар и после се оплакваше, че другата кака и била шавала в полезрението по време на back свинг-а.

Тука има доста народ по игрищата, който съзнателно се изтипосва в полезрението и седи там уж без да шава. Други пък шават и ровичкат нещо из чантите си. Трети - най-наглите си шушикът или най-нахално си приказват с нормален глас през цялото време.

Но, тъй като е трудно да се пребори човек с тези неща без да се изнерви, е най-добре да е подготвен психически за такива ситуации и да ги игнорира. Колкото по-малко им се дразниш, толкова подобре за теб.
Активен
shipka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #13 -: 13 Май, 2009, 10:25:22 »

Благодаря за отговора Ники,
Прав си, но в случая, това е въпрос на Психика, зависеща от "Кофтите условия" от партньорите ти.
Аз искам да кажа, че в Клуба и компанията всеки си подбира партньорите  за игра Усмивчица
Преди турнир даже организаторите внимателно подбит отборите !
Аз говоря за морал и етика и отношение към Играча и Игрището.
Ще ми бъде приятно да продължим темата.
Делян
Активен

dshipchanov@gmail.com
+359 888 807618
Борис
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 95

Профил WWW
« Отговор #14 -: 14 Май, 2009, 07:49:22 »

Здр,
Аз също като всички (предполагам) се дразня от волните (и неволните) шумове точно когато си заел стойката зад топчето.

Това, което съм забелязал че големите играчи правят е да спрат, даже и това да е милисекунда преди да дръпнат за бек-суинга. да помолят за тишина, да се конценртират и да стрелят.

Моят проблем обаче, чисто психологически както се споменаваше по-горе, е че не мога да се спра и както съм раздразнен и разсеян - БУМ в чушките...

Наздраве.

Активен
Страници: [1] 2 Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на: