Отварям нова тема защото събитието си заслужава а и поне 5-ма форумци бяхме там - аз, Борис, Goos, ivo_jpm и Clubmaker.
Петък 20.05 - тренировъчна игра на Лайтхаус. Игрището ми прилича на Ихтиман но в пъти по-лъскаво. Дори и в късия раф може да си изгубиш топката. Вода и вятър в съображение на доста дупки. Има 2 дупки на които удара от teebox-а трябва да премине през тунел в гората. И на двете "гризнах дръвцата"

.
Събота 21.05 - първи турнирен ден на БлекСийРама. Доста сходно с Правец /много хълмчета между дупките създаващи усещането че си сам на игрището/, но с по-широки феъруеи. Водата е в съображение на няколко дупки но не прекалено /удавих само една топка /. Вятър почти нямаше а дъжда отмина за 10 минути. Основния проблем ми беше че почти винаги топката лежеше под или над стъпалата и не успявах да я взема достатъчно чисто. Култовата 18-та /дълга пар 3-ка/ я играх с драйвер но чак втория ми беше успешен

.
Неделя 22.05 – втори турнирен ден на Трешън Клифс. Уникално игрище!!! Великият Gary Player е използвал щедро терена – събра ми се над 10 км ходене но си струваше. Думите му: "You will not find a golf course like this anywhere else on the planet" са самата истина. Прекрасни гледки и към морето и към перфектните дупки. Започнах с бърди на 1-ва след точен драйв, P-wedge и 2.5 метров putt

. Събрах и още 3 пара на първата 9-ка включително и на тази ефектна пар 3-ка:

Втората /In/ 9-ка обаче се оказа АД. Непрекъснато катерене към teeboxes кацнали нависоко сред храстите откъдето феъруеите изглеждаха недостижими. После дълго слизане до феъруея и мъчително търсене на топките уви няколко пъти неуспешно – загубих 8 топки

. Добре че на последната 18-та – средно дълга пар 3-ка направих пар и пооправих настроението.
Понеделник 23.05 – трети турнирен ден на Лайтхаус. Успешно се справих тоя път с единия горски тунел но на другия отново "гризнах дръвцата"

. Като че ли умората от предишните 3 дни голф си каза думата и не успях да направя силна финална игра но поне ограничих щетите.
Класиране:
http://www.mercedes-benz.bg/content/media_library/bulgaria/mpc_bulgaria/MERCEDES-TROPHY/klasirane.object-Single-MEDIA.download.tmp/MercedesTrophy%20Qualifications%20Results.pdfВторник 24.05 – на прибиране към София с ivo_jpm направихме и 2-рата 9-ка на Правец но като че ли не играхме достатъчно концентрирано и 2-3 дупки ни наказаха жестоко.
Дано да успеем да отпочинем малко, че в Събота 28.05 ни чака М-Тел Голф Мастерс 1 на Пирин Голф.