Здравейте,
Пишейки този пост се чуствам малко като някоя ученичка на 15 Септември.
От доста време съм запален, но за съжаление така и не започнах да се интересувам по-конкретно от играта и възможностите за практикуване. За щастие вече съм тотален фен и съм твърдо решен да започна с моята голф кариера

Изчетох почти целия форум, търсих доста из ebay за екипировка и попадах на някакви неща, но мисля че не мога да оценя подобаващо тъй като не знам почти нищо... Та от тук тръгват стотиците въпроси и реших да питам най-основните набързо:
Аз съм от Варна и смятам просто да отида до Black Sea Rama или LightHouse и директно на място да питам за клъбове, екипировки, драйвинг рейнджове, какви пари, уроци и т.н. ? Смятате ли, че това е може би най-правилното което мога да направя ?
От друга страна живея в къща и ако си купя клъбове мисля, че мога да почна да разцъквам различните удъри и суингове и т.н., но пък за целта трябва да си купим клъбове.
Гледах в ebay има доста комплекти на Wilson (марка на която не съм и фен за каквото и да било), като попаднах и на доста Callaway на сравнително разумни пари лично за мен. Та въпроса е да си купя някакви абсолютно аматьорски за 200-300 лв., каквото продават тук и да започна да се уча или е по-добра идея направо да си инестирам 400-500$ в един комплект от средно ниво и да си играя с тях докато не стана про ?

Прочетох из форума, че доста се препоръчва игра с приятел, дискусии и консултации, за съжаление около мен няма запалени голфъри, а и приятелите ми по-трудно биха могли да си го позволят, така че ще съм благодарен за всякакви идеи и съвети към едно тотално newbie
Още нещо, което сигурно всички newbie-та питат ахаха. Най-вероятно всички се силят и искат да играят на игрището, но като отидат в клуба и бързо им попарват желанието. Какво е нужно и колко време прекарани на драйвинг рейнджа ще ми стигнат за да мога да се изправя за пръв път пред суровата действителност ?

По принцип съм решил да отделям супер много време на това занимание, тъй като освен работа нямам какво друго
Сори за големия пост и благодаря предварително.