Мдааа - здрасти Петре! И аз ще споделя някои мисли по въпроса.
Подготовката за една игра на голф зависи много от целта, която се преследва. Имам пред вид, че при турнир с някаква значимост целта е различна от тази при играта по време на подготовка за турнири и съвсем различна при игра за удволствие.
От тази гледна точка, аз ще споделя моите виждания за подготовка за турнирна игра. Турнирен голф се играе на игрище с дължина от 5 и половина инча - пространството между ушите на играча (според Bobby Jones
http://www.golflegends.org/bobby-jones.php). Физическата загрявка е пълноценна единствено когато психически се чувстваш готов. Така, ти премахваш най-важното препятствие - собствените си мисли (обикновено са някакви страхове и надежди относно резултата от играта, или пък инструкции относно суинга и т.н.).
Тази психическа подготовка почва още преди пристигането в голф клуба. Физическата загрявка също е важна (както Clubmaker е описал). На няколко турнира съм следил профитата (Mickelson в частност) и те се появяват от съблекалните и първо се отправят към пътинг и чипинг грийна. Там правят продължителна серия (поне 30 минути) подготовка на късата игра. После отиват на рейнджа и бухат около 30 минути. Повечето почват с късите cтикове и свършват с драйвъра. И после отиват пак на пътинг грийн за къса серия пътове за придибиване на чувство и ритъм.
Чух интервю с Анника Соренcтам, в което тя твърдеше, че 1 час и 15 минути са и достатъчни преди игра. Изглежда и на Микелсън поне толкова му отне като го гледах.
Има инструктори, които препоръчват 75% от подготовката като цяло и преди игра в частност да е на късите удари под 100 метра (което включва пътинг-а и чипинг-a).