Форум на българските голфъри
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
22 Май, 2012, 06:21:28

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
2632 Публикации в 245 Теми от 1469 Членове
Последен член: savoiagolf
* Заглавна Страница Помощ Търси Вход Регистрация
+  Форум на българските голфъри
|-+  Информация
| |-+  Екипировка
| | |-+  Фитинг на драйвъра - DRAW
« назад напред »
Страници: [1] Изпечатай
Автор Тема: Фитинг на драйвъра - DRAW  (Прочетена 528 пъти)
Clubmaker
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 237

Профил
« -: 29 Декември, 2009, 09:26:16 »

Обикновенно начинаещите голфъри имат проблеми с драйвъра, като се получава слайс или фейд удар. За коригирането на този проблем някои модели /TaylorMade,Callaway / фабрично са изработени със затваряне на лицето на клъба с 0.5 - 1.0 градуса / draw /. При някои модели clubheads с нормален ъгъл съществува възможност за корекция на ъгъла на монтаж на шафтовета с използването на специални адаптори.

Ако решите да направите подобна корекция на драйвъра си, не забравяйте, че ще ви трябват допълнително финанси и за нов шафт!  Ухилен
Активен

... and keep the head down!
niki
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 246

Профил
« Отговор #1 -: 30 Декември, 2009, 09:20:20 »

Мдаааа, аз лично съм против такива корекции. Резултатът неминуемо е временно замаскиране на сериозен проблем в суинга... но с времето този проблем се задълбочава и поражда други проблеми. Голфърът изпада в един порочен кръг на керкции и хабене на нерви и средства за помагала и т.н. и т.н.

Аз бих препоръчал инвестиране в уроци с pro. И здраво заучаване на фундаменталните принципи на суинга и set up-а и подготовка по стратегията на играта. Това е единственият път към задобряване и понижаване на хендикеп-а. И отнема мноооооого време и изисква дисциплина и commitment (не можах да намеря добър превод на български на тази дума).
Активен
Clubmaker
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 237

Профил
« Отговор #2 -: 31 Декември, 2009, 07:05:06 »

По принцип си прав, но само ако човек разполага с допълнително време и възможности за тренировка и има за цел да усъвършенства суинга си за "турнирно" ниво. На практика за един любител, който играе "епизодично" по някоя игра без да се задълбочава в усъвършенстването на уменията си това е решението на проблема. Същото се отнася и при здравословни проблеми и по напреднала възраст. Лично аз имам проблем с лявото рамо и е абсолютно безпредметно да се опитвам, колкото и да тренирам да направя перфектен суинг. Затова и на пазара производителите предлагат draw версии не само на драйвърите - можете да намерите и 3, 5, 7 уудове на Adams Speedline, Callaway Big Bertha, Ping G15...
Активен

... and keep the head down!
Страници: [1] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на: