Не че и аз не съм начинаеш де!

Виж сега, колкото по-висока е скоростта на суинга, толкова по-твърди трябва да са шафтовете. За начинаещите, възрастните, дамите и децата графитните шафтове са "задължителни" според мен. Когато напреднеш достатъчно и придобиеш усет към удара, към стика, когато усетиш, че си се поусъвършенствувал и скоростта на суинга ти е пораснала, според мен е редно да опиташ различни марки стикове, с различни шафтове... То при нас не можем да си позволим клъбфитинг - да опитаме различни модели клъбове с различни модели шафтове и различни модели грипове...

Но
когато придобиеш достатъчно усет към стиковете ти препоръчвам да опиташ колкото можеш повече марки и модели - къде от познати, къде под наем, за да прецениш кое пасва най-добре на стила ти на игра. Лично на мен ми доставя голямо удоволствие, с графитните шафтове /моите са R-flex/ да изпълнявам мек суинг за игра на недалечна дистанция...

В крайна сметка ще играем за удоволствие!

Когато се усъвършенстваш и те досърбят ръцете да участваш в състезание - тогава може да потърсиш нещо марково и по-сериозно.

Лично на мен след десетина месеца тренировки, графитните вече са ми малко "меки"...