Форум на българските голфъри
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
19 Май, 2012, 08:29:34

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
2630 Публикации в 245 Теми от 1469 Членове
Последен член: savoiagolf
* Заглавна Страница Помощ Търси Вход Регистрация
+  Форум на българските голфъри
|-+  Информация
| |-+  Екипировка
| | |-+  Принадлежности за голф
« назад напред »
Страници: 1 2 [3] Изпечатай
Автор Тема: Принадлежности за голф  (Прочетена 7724 пъти)
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

Профил
« Отговор #30 -: 16 Август, 2007, 11:34:18 »

Значи, като основно правило при голф-топките е твърдостта (или компресията) на топката. Колкото по-мека е топката толкова по-добре се контролира и чувството (фийд-бека) е по добър но за сметка на това дава по-малка дистанция и обратното с твърдите топки. За играчите с по-голям хандикап и дамите-голфърки се препоръчват по-меки топки. Важно е и външното покритие на топката - тези готините "мазни" покрития са много нетрайни и след 50-тина удара (без да броим пътванията) вече са доста поизхабени (макар, че до сега доста рядко ми се е случвало да изкарам с една топка цели 9 дупки. Все се случват едни дълбоки води, раф и гори около феъруей-ите...  Ухилен)
 Аз лично още нямам никаква идея каква топка ми "пасва" най-добре но със съгурност не обичам много твърдите такива   
Активен

Better in the ROUGH than in the OFFICE!
rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 391

Профил
« Отговор #31 -: 22 Август, 2007, 04:06:24 »

Четох, че ония топки на Pinnacle дето правят състезания по лонгдрайв също са меки... Изглежда това не им пречи да летят на далече...
Активен

Fore!
rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #32 -: 08 Ноември, 2007, 09:43:07 »

Изглежда, че трябва да се разделя с първите си стикове с графитни шафтове... Скоростта на суинга ми няма нищо общо с това, което беше в началото...  Смотан Може да ощастливя някой начинаещ или някоя дама... Ухилен
Активен

Fore!
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #33 -: 08 Ноември, 2007, 09:45:51 »

Какво разбираш под "няма нищо общо с това, което беше в началото"?
Активен

rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #34 -: 08 Ноември, 2007, 09:50:10 »

Ухилен Ами поне 25% скоростта ми е по-висока отколкото в началото... И като замахна се чува едно късо фюууу с айръните ...
« Последна редакция: 08 Ноември, 2007, 02:14:18 от rookie » Активен

Fore!
ot4eto
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

Профил
« Отговор #35 -: 09 Ноември, 2007, 01:27:44 »

Рууки, понеже си търся сет, по точно съм на ниво проявявам интерес, ще обясниш ли на начинаещите по-подробно,
Активен
rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #36 -: 09 Ноември, 2007, 03:03:07 »

Не че и аз не съм начинаеш де!  Смотан Виж сега, колкото по-висока е скоростта на суинга, толкова по-твърди трябва да са шафтовете. За начинаещите, възрастните, дамите и децата графитните шафтове са "задължителни" според мен. Когато напреднеш достатъчно и придобиеш усет към удара, към стика, когато усетиш, че си се поусъвършенствувал и скоростта на суинга ти е пораснала, според мен е редно да опиташ различни марки стикове, с различни шафтове... То при нас не можем да си позволим клъбфитинг - да опитаме различни модели клъбове с различни модели шафтове и различни модели грипове... Тъжен Но когато придобиеш достатъчно усет   към стиковете ти препоръчвам да опиташ колкото можеш повече марки и модели - къде от познати, къде под наем, за да прецениш кое пасва най-добре на стила ти на игра. Лично на мен ми доставя голямо удоволствие, с графитните шафтове /моите са R-flex/  да изпълнявам мек суинг за игра на недалечна дистанция...  Ухилен В крайна сметка ще играем за удоволствие! Готин  Когато се усъвършенстваш и те досърбят ръцете да участваш в състезание - тогава може да потърсиш нещо марково и по-сериозно.  Ухилен Лично на мен след десетина месеца тренировки, графитните вече са ми малко "меки"... Смотан   
Активен

Fore!
Taylor
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 221

Профил
« Отговор #37 -: 12 Ноември, 2007, 08:21:10 »

Какво ви е мнението за тази джаджа? Намигване

http://www.golfsmith.com/ps/products/10001011
Активен
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #38 -: 12 Ноември, 2007, 10:35:48 »

Ами много е готино "нещото" (то и парите са му хубави  Намигване).
 Дава ти възможност по-късно вкъщи да си проектираш цялата игра и да анализираш различните възможности. Не знам само дали този дизайн е най удачното изпълнение - виждал съм подобни и като портативни електронни бележници с по-лесен потребителски интерфейс...
Активен

Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #39 -: 16 Ноември, 2007, 11:19:07 »

Преди около седмица бях в Япония за няколко дни (служебно) - та преди да се върна намерих малко време да се поразходя по магазините (имах си хас Намигване). Няма да ви казвам там голф-а на каква почит е и колко магазини за голф има а и като влезе човек в такъв магазин какво изобилие от артикули има (дето викаше един приятел "и от пиле млеко ще намериш") - накупих си доста дреболийки като няколко вида меки топки за тренировки вкъщи, две подложки с искуствена трева (пак за същата цел), лепенки за лицата на клъбовете, които показват зоната на импакта, разни балансни тежести и т.н. и т.н.
 Исках обече да си купя е това:

ето го линка:

http://www.tourspecgolf.com/proshop/p1468/Bridgestone-Science-Eye-Personal-Launch-Monitor-GBS701/product_info.html

ама за съжаление беше свършило в този магазин и вече нямаше време да ходя по други да го търся. (Може и по-добре да стана защото софтуера беше само на японски). Мисля, че това е едно чудесно решение за тренировки у дома през зимните месеци... 

Активен

rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #40 -: 16 Ноември, 2007, 11:27:22 »

Добро радарче...  Ухилен Сигурно ще го пуснат и за европейския пазар...
Активен

Fore!
ot4eto
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 21

Профил
« Отговор #41 -: 16 Ноември, 2007, 02:18:32 »

rooky, 10x за информацията. Нямам идея каква е моята скорост, аз съм много начинаещ.
Иначе тия джаджи са уникални Усмивчица
Въпреки че нищо неможе да смени усета и опита според мен Усмивчица
Активен
Страници: 1 2 [3] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на: