Форум на българските голфъри
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
19 Май, 2012, 08:21:53

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
2630 Публикации в 245 Теми от 1469 Членове
Последен член: savoiagolf
* Заглавна Страница Помощ Търси Вход Регистрация
+  Форум на българските голфъри
|-+  Информация
| |-+  Общ форум
| | |-+  За жените в голфа
« назад напред »
Страници: [1] 2 Изпечатай
Автор Тема: За жените в голфа  (Прочетена 1482 пъти)
Dani
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 7

Профил
« -: 05 Юни, 2009, 05:16:25 »

Здравейте, форумци!

Отварям тази тема, за да добия представа за отношението към жените в голфа. Много мои приятели играят голф и постоянно получавам оферти да се включа, но не срещам женска подкрепа и още не съм събрала кураж. Ако във форума има по-смели дами от мен ще се радвам да ми пишат.  Не бих отказала и съвет за най-добрите възможности за курсове за начинаещи. Предварително благодаря на всички отзовали се!
Активен
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

Профил
« Отговор #1 -: 06 Юни, 2009, 07:04:28 »

Дани, здравей и добре дошла!

Мога да изразя мое лично мнение (въпреки че не съм жена  Ухилен ), но мисля, че катo цяло много зависи от страната - например в Германия това е повече семеен спорт и жените са активни участнички в него. В Щатите е малко по-друго - в елитните клубове има доста жени голфърки но в по-обикновените за средната класа преобладават мъжете. Горе-долу така седят нещата и в Обединеното кралство.

В България си зависи от нас голфърите - как работим за убеждаването на нежните ни половинки в предимствата на голфа  Намигване
Активен

Better in the ROUGH than in the OFFICE!
qpr
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 65

Профил
« Отговор #2 -: 06 Юни, 2009, 01:59:58 »

Аз рядко имам свободно време за голф, но когато играя тук в Лондон винаги виждам и жени. Даже ми прави впечатление, че вече все по-млади момичета взимат участие, което е радващо. Усмивчица
« Последна редакция: 06 Юни, 2009, 02:01:30 от qpr » Активен

WE ARE QPR!
rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 391

Профил
« Отговор #3 -: 06 Юни, 2009, 05:41:35 »

Добре дошла! Ами хващай 2-3 приятелки за ушите и смело към игрището!  Ухилен Като съм ходил на Равно поле съм виждал жени да играят, тъй че останалото е въпрос на желание... И хич да не ти пука!
Активен

Fore!
Dani
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #4 -: 08 Юни, 2009, 04:44:46 »

Благодаря ви за подкрепата. Оказахте се големи сладури тук. За съжаление приятелките ми се оказаха по-големи принцеси от колкото очаквах, но... вече реших да се пробвам. Ще ви държа в течение на моето голф развитие. Кое игрище ще ми препоръчате? Аз съм от Стара Загора, но пътувам много, така че разстоянията не ме стряскат.
Активен
rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: 09 Юни, 2009, 08:24:27 »

Може би най-добре за начало на Равно поле да опиташ на драйвинг рейнджа. В началото като отидох  там и им казах, че ми е за първи път ми дадоха 1 кофа топки за проба безплатно  Ухилен.
Активен

Fore!
Dani
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #6 -: 09 Юни, 2009, 04:47:24 »

Благодаря за съвета, rookie! Мисля другата седмица да пиша няколко дни "дъждовни" и да се посветя няколко дни изцяло на дебюта си...
Активен
niki
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 245

Профил
« Отговор #7 -: 10 Юни, 2009, 09:24:42 »

Здрасти, Дани!

И аз съм от Стара Загора, сега живея в Щатите. Радвам се да видя, че има голф ентусиасти и от моя град.

Относно първи стъпки в голфа, е хубаво да има кой да ти покаже малко. Ако парите не са проблем, запиши си час с инструктора в Равно Поле. Сякаш има и вариант в Сливен, но там малко е неясно дали игрището въобще функционира и има учител. Ама пък е по-близо от София. Като се замисли човек, то и в Ихтиман ще ти е по-близо. Но трябва да се обадиш първо, че да е сигурно.

Поздрави и успехи,

-Ники
Активен
Dani
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #8 -: 11 Юни, 2009, 08:59:11 »

Имало и съграждани значи! Много благодаря за напътствията, Ники. Със сигурност ще си наема инструктор, защото към момента съм страшен голфър, но само на теория Ухилен Ухилен Ухилен. По повод игрищата, не ме притеснява локацията. Като гледам мненията ми се струва, че ще стартирам от Равно поле.
П.П. И за да си улесня максимално живота, от къде мога да си купя добра екипировка?
Активен
rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #9 -: 11 Юни, 2009, 09:42:59 »

Хмммммммммм.... За начинаещ добра екипировка какво означава  Завърти очи. За начало ти трябва един евтин сет, който после ще си го ползваш повече за тренировка. В сайта има линк за българския онлайн голф магазин. Ако толкова държиш да е марков,  трябва да си купуваш отделно уудове, айръни и т.н. Аз съм търгувал от тук http://www.golfonline.co.uk/, но има и други сайтове... Поотърси и виж темата за купуване на голфекипировка в сайта.
Активен

Fore!
Dani
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #10 -: 11 Юни, 2009, 01:36:08 »

Rookie, има уникални нещица на този сайт! Коректни ли са като доставки? Бих искала да си напазарувам от тук, но из българските сайтове положението е трагично, поне що се отнася до аксесоарите за жени.
Активен
rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #11 -: 11 Юни, 2009, 02:32:09 »

Аз съм пазарувал от там - няма проблеми...
Активен

Fore!
niki
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 245

Профил
« Отговор #12 -: 12 Юни, 2009, 05:24:27 »

Дани,

Аз на твое място бих изчакал до първите уроци в Равно Поле... Там pro-то ще ти погледне способностите и ще ти препоръча най-удачната екипировка. Иначе, е почти сигурно, че ще си купиш нещо, което не ти пасва ако пазариш сама online.

А за първите опити и уроци не е нужно да си със собствена екипировка. Те ще имат отделни дамски стикове с които да ти услужат за тренировките/уроците.

Успех, и ни дръж в течение.
Активен
Борис
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 95

Профил WWW
« Отговор #13 -: 13 Юли, 2009, 03:26:55 »

Момчета, ако се погледнат последните попълнения в голф-обществото, май скоро ще ни е мноо трудно да играем.

Фолкдивата Мария доведе дъщеря си на голф турнир
http://life.dir.bg/2009/07/13/news4756796.html
Активен
Dani
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #14 -: 13 Юли, 2009, 04:49:56 »

Борис, хапливата забележка по повод статията ли е, или присъствието на жени на голф игрищата по принцип? Едно е да имаш определено отношение към даден човек, но към цялото женско съсловие... клони към дискриминация. Надявам се да съм си направила грешни изводи за отговора ти!

Активен
Страници: [1] 2 Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на: