Форум на българските голфъри
Добре дошъл/дошла,
Гост
. Моля,
въведи своето потребителско име
или
се регистрирай
.
19 Май, 2012, 08:21:53
1 Час
1 Ден
1 Седмица
1 Месец
Завинаги
Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
Търси:
Експертно Търсене
Обратно към портала "БГ Голфър" >>
Конвертор Латиница -> Кирилица >>
2630
Публикации в
245
Теми от
1469
Членове
Последен член:
savoiagolf
Форум на българските голфъри
Информация
Общ форум
За жените в голфа
« назад
напред »
Страници:
[
1
]
2
Автор
Тема: За жените в голфа (Прочетена 1482 пъти)
Dani
Newbie
Неактивен
Публикации: 7
За жените в голфа
«
-:
05 Юни, 2009, 05:16:25 »
Здравейте, форумци!
Отварям тази тема, за да добия представа за отношението към жените в голфа. Много мои приятели играят голф и постоянно получавам оферти да се включа, но не срещам женска подкрепа и още не съм събрала кураж. Ако във форума има по-смели дами от мен ще се радвам да ми пишат. Не бих отказала и съвет за най-добрите възможности за курсове за начинаещи. Предварително благодаря на всички отзовали се!
Активен
Jerry
Global Moderator
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 311
Re:За жените в голфа
«
Отговор #1 -:
06 Юни, 2009, 07:04:28 »
Дани, здравей и добре дошла!
Мога да изразя мое лично мнение (въпреки че не съм жена
), но мисля, че катo цяло много зависи от страната - например в Германия това е повече семеен спорт и жените са активни участнички в него. В Щатите е малко по-друго - в елитните клубове има доста жени голфърки но в по-обикновените за средната класа преобладават мъжете. Горе-долу така седят нещата и в Обединеното кралство.
В България си зависи от нас голфърите - как работим за убеждаването на нежните ни половинки в предимствата на голфа
Активен
Better in the ROUGH than in the OFFICE!
qpr
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 65
«
Отговор #2 -:
06 Юни, 2009, 01:59:58 »
Аз рядко имам свободно време за голф, но когато играя тук в Лондон винаги виждам и жени. Даже ми прави впечатление, че вече все по-млади момичета взимат участие, което е радващо.
«
Последна редакция: 06 Юни, 2009, 02:01:30 от qpr
»
Активен
WE ARE QPR!
rookie
Sr. Member
Неактивен
Публикации: 391
«
Отговор #3 -:
06 Юни, 2009, 05:41:35 »
Добре дошла! Ами хващай 2-3 приятелки за ушите и смело към игрището!
Като съм ходил на Равно поле съм виждал жени да играят, тъй че останалото е въпрос на желание... И хич да не ти пука!
Активен
Fore!
Dani
Newbie
Неактивен
«
Отговор #4 -:
08 Юни, 2009, 04:44:46 »
Благодаря ви за подкрепата. Оказахте се големи сладури тук. За съжаление приятелките ми се оказаха по-големи принцеси от колкото очаквах, но... вече реших да се пробвам. Ще ви държа в течение на моето голф развитие. Кое игрище ще ми препоръчате? Аз съм от Стара Загора, но пътувам много, така че разстоянията не ме стряскат.
Активен
rookie
Sr. Member
Неактивен
«
Отговор #5 -:
09 Юни, 2009, 08:24:27 »
Може би най-добре за начало на Равно поле да опиташ на драйвинг рейнджа. В началото като отидох там и им казах, че ми е за първи път ми дадоха 1 кофа топки за проба безплатно
.
Активен
Fore!
Dani
Newbie
Неактивен
«
Отговор #6 -:
09 Юни, 2009, 04:47:24 »
Благодаря за съвета, rookie! Мисля другата седмица да пиша няколко дни "дъждовни" и да се посветя няколко дни изцяло на дебюта си...
Активен
niki
Full Member
Неактивен
Публикации: 245
«
Отговор #7 -:
10 Юни, 2009, 09:24:42 »
Здрасти, Дани!
И аз съм от Стара Загора, сега живея в Щатите. Радвам се да видя, че има голф ентусиасти и от моя град.
Относно първи стъпки в голфа, е хубаво да има кой да ти покаже малко. Ако парите не са проблем, запиши си час с инструктора в Равно Поле. Сякаш има и вариант в Сливен, но там малко е неясно дали игрището въобще функционира и има учител. Ама пък е по-близо от София. Като се замисли човек, то и в Ихтиман ще ти е по-близо. Но трябва да се обадиш първо, че да е сигурно.
Поздрави и успехи,
-Ники
Активен
Dani
Newbie
Неактивен
«
Отговор #8 -:
11 Юни, 2009, 08:59:11 »
Имало и съграждани значи! Много благодаря за напътствията, Ники. Със сигурност ще си наема инструктор, защото към момента съм страшен голфър, но само на теория
. По повод игрищата, не ме притеснява локацията. Като гледам мненията ми се струва, че ще стартирам от Равно поле.
П.П. И за да си улесня максимално живота, от къде мога да си купя добра екипировка?
Активен
rookie
Sr. Member
Неактивен
«
Отговор #9 -:
11 Юни, 2009, 09:42:59 »
Хмммммммммм.... За начинаещ добра екипировка какво означава
. За начало ти трябва един евтин сет, който после ще си го ползваш повече за тренировка. В сайта има линк за българския онлайн голф магазин. Ако толкова държиш да е марков, трябва да си купуваш отделно уудове, айръни и т.н. Аз съм търгувал от тук
http://www.golfonline.co.uk/
, но има и други сайтове... Поотърси и виж темата за купуване на голфекипировка в сайта.
Активен
Fore!
Dani
Newbie
Неактивен
«
Отговор #10 -:
11 Юни, 2009, 01:36:08 »
Rookie, има уникални нещица на този сайт! Коректни ли са като доставки? Бих искала да си напазарувам от тук, но из българските сайтове положението е трагично, поне що се отнася до аксесоарите за жени.
Активен
rookie
Sr. Member
Неактивен
«
Отговор #11 -:
11 Юни, 2009, 02:32:09 »
Аз съм пазарувал от там - няма проблеми...
Активен
Fore!
niki
Full Member
Неактивен
Публикации: 245
«
Отговор #12 -:
12 Юни, 2009, 05:24:27 »
Дани,
Аз на твое място бих изчакал до първите уроци в Равно Поле... Там pro-то ще ти погледне способностите и ще ти препоръча най-удачната екипировка. Иначе, е почти сигурно, че ще си купиш нещо, което не ти пасва ако пазариш сама online.
А за първите опити и уроци не е нужно да си със собствена екипировка. Те ще имат отделни дамски стикове с които да ти услужат за тренировките/уроците.
Успех, и ни дръж в течение.
Активен
Борис
Jr. Member
Неактивен
Публикации: 95
«
Отговор #13 -:
13 Юли, 2009, 03:26:55 »
Момчета, ако се погледнат последните попълнения в голф-обществото, май скоро ще ни е мноо трудно да играем.
Фолкдивата Мария доведе дъщеря си на голф турнир
http://life.dir.bg/2009/07/13/news4756796.html
Активен
Dani
Newbie
Неактивен
«
Отговор #14 -:
13 Юли, 2009, 04:49:56 »
Борис, хапливата забележка по повод статията ли е, или присъствието на жени на голф игрищата по принцип? Едно е да имаш определено отношение към даден човек, но към цялото женско съсловие... клони към дискриминация. Надявам се да съм си направила грешни изводи за отговора ти!
Активен
Страници:
[
1
]
2
« назад
напред »
Отиди на:
Моля, избери:
-----------------------------
Административна секция