Форум на българските голфъри
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
19 Май, 2012, 08:04:50

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
2630 Публикации в 245 Теми от 1469 Членове
Последен член: savoiagolf
* Заглавна Страница Помощ Търси Вход Регистрация
+  Форум на българските голфъри
|-+  Информация
| |-+  Екипировка
| | |-+  Ръкавици
« назад напред »
Страници: [1] Изпечатай
Автор Тема: Ръкавици  (Прочетена 629 пъти)
rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 391

Профил
« -: 12 Януари, 2009, 09:26:22 »

Поръчах си ръкавица Srixon - all weather. Да ви кажа, че малко се прекарах с размера, защото не съм с много големи ръце си поръчах ML и малко ми е тесничка. Но инъче направо няма нужда да държите стика! Ухилен Направо е като залепен за ръката ви...  Ухилен
Активен

Fore!
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

Профил
« Отговор #1 -: 12 Януари, 2009, 10:22:07 »

Е, доколкото знам ръкавицата трябва точна така да ти седи - като "втора кожа" на ръката. Аз като си ги купувам мойте точно това гледам - да ми седи стегнато (но не и да не мога да я сложа де).
Активен

Better in the ROUGH than in the OFFICE!
niki
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 245

Профил
« Отговор #2 -: 13 Януари, 2009, 06:40:25 »

Тези ръкавици ще се отпуснат след петата тренировка, така че си ги поръчал правилно. Но да се тренира при студ под +7/+8 градуса Целсюс си е направо мазохизъм. Топката не се компресира както при топло време и лети по-късо. Освен това вибрациите са доста болезнени при удари off-center. Пък и като си навлечес с няколко ката дрехи се получава доста неестествено чувство (feel) при суинга. Доста е контрапродуктивно според мен.

По-добре е да си стои човек вкъщи и да маха на сухо с клубовете и без топка. Има доста летература и уеб инфо за това, как да се тренира без топка в домашни условия. Идеята е да се постигне правилното \"усещане\" за суинга и да се заучи повторяемост на правилното движение (consistency). Може и да се четат книжки за каляване на психиката и правилно мислене по време на игра. Моите препоръки са да се прочете нещо от Др. Боб Ротелла (Golf is not a game of perfect, Putting out of your mind, Playing the golf of your dreams) и Жен Голф (не се сещам за името на автора). Жен Голф е супер интересна книжка за приложението на будистки и жен принципи на концентрация и медитация при игра на голф. Просто предлага отговор на въпроса:
\"Е добре де, ясно ми е че трябва да съм концентриран на 110% при всеки удар, ама ка да го постигна това чудо?Ъ?\"

Айде, и приятни тренировки в зимни условия.
« Последна редакция: 14 Януари, 2009, 10:31:14 от admin » Активен
niki
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #3 -: 13 Януари, 2009, 08:44:50 »

Ufff, от това "all weather" се заблудих малко, че става дума за някакви специални ръкавици за студено време Усмивчица Та от там тръгнах да давам съвети за тренировки у дома.

Не че се отказвам от думите си - просто не искам да си мислите, че съм на всяко гърне похлупак.
« Последна редакция: 14 Януари, 2009, 10:33:18 от admin » Активен
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

Профил
« Отговор #4 -: 14 Януари, 2009, 10:42:12 »

Моят подход за лошото и дъждовно време е хавлиена кърпа, която винаги виси на чантата ми.  Намигване Така преди всеки удар можеш да си подсушиш ръцете както и грипа на клъба. Също така дори през лятото сутрин има роса, която мокри топката и респективно ръкавицата.
Активен

Better in the ROUGH than in the OFFICE!
niki
Full Member

Неактивен Неактивен

Профил
« Отговор #5 -: 14 Януари, 2009, 05:13:30 »

Хаха, тоз кирилчо много добър - превежда здраво независимо как неграмотно съм писал на латиницата!

Бравос на админа!

А иначе си прав за хавлията, Jerry. Направи ми впечтление едно изказване на Падреиг Харингтън - че при мокро време той подсушава топката и club фейса преди удар защото и най-финото водно присъствие по тези повърхности може да доведе до лош удар.

Активен
Страници: [1] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на: