Тези ръкавици ще се отпуснат след петата тренировка, така че си ги поръчал правилно. Но да се тренира при студ под +7/+8 градуса Целсюс си е направо мазохизъм. Топката не се компресира както при топло време и лети по-късо. Освен това вибрациите са доста болезнени при удари off-center. Пък и като си навлечес с няколко ката дрехи се получава доста неестествено чувство (feel) при суинга. Доста е контрапродуктивно според мен.
По-добре е да си стои човек вкъщи и да маха на сухо с клубовете и без топка. Има доста летература и уеб инфо за това, как да се тренира без топка в домашни условия. Идеята е да се постигне правилното \"усещане\" за суинга и да се заучи повторяемост на правилното движение (consistency). Може и да се четат книжки за каляване на психиката и правилно мислене по време на игра. Моите препоръки са да се прочете нещо от Др. Боб Ротелла (Golf is not a game of perfect, Putting out of your mind, Playing the golf of your dreams) и Жен Голф (не се сещам за името на автора). Жен Голф е супер интересна книжка за приложението на будистки и жен принципи на концентрация и медитация при игра на голф. Просто предлага отговор на въпроса:
\"Е добре де, ясно ми е че трябва да съм концентриран на 110% при всеки удар, ама ка да го постигна това чудо?

\"
Айде, и приятни тренировки в зимни условия.