Форум на българските голфъри
Добре дошъл/дошла, Гост. Моля, въведи своето потребителско име или се регистрирай.
19 Май, 2012, 07:49:23

Влез с потребителско име, парола и продължителност на сесията
2630 Публикации в 245 Теми от 1469 Членове
Последен член: savoiagolf
* Заглавна Страница Помощ Търси Вход Регистрация
+  Форум на българските голфъри
|-+  Информация
| |-+  Общ форум
| | |-+  Голфът и Финансовата криза
« назад напред »
Страници: [1] Изпечатай
Автор Тема: Голфът и Финансовата криза  (Прочетена 1170 пъти)
Taylor
Full Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 221

Профил
« -: 29 Октомври, 2008, 08:55:24 »

Цитат
Горфът пропада в рейтинга

Хората ще престанат да ядат, но няма да спрат да си угаждат на лудостта си да играят голф. Това ми сподели д-р Стоян Димитров, автор на първата книга, написана изцяло от българин на тема голф - "Голфът".

Действителността обаче показва, че идва некомфортно време за Професионалната голф асоциация (PGA) и организацията на PGA Tour със своите 13 турнира, спонсорирани от банки, инвестиционни фирми и компании за кредитни карти. Освен това RBS спонсорира три от четирите шампионата от Големия шлем. "Ние сме засегнати от икономическите събития както всички останали. Имаме много клиенти и спонсори от финансовия сектор, на които колебанията в икономиката влияят негативно. Досега не сме понесли големи щети, но ако тази нестабилност продължава дълго време очакваме реални трудности", сподели комисарят на PGA Тим Финчъм.

Телевизионните рейтинги на голфа са тръгнали надолу, а това е един от няколкото критерия, които спонсорите искат да видят като гаранция за добрата възвращаемост на средствата. За падането на рейтинга спомогна и това, че звездата Тайгър Уудс не е на игрището от юни заради операция на коляното. Според списание "Бизнесуик" той е най-богатият спортист на планетата и най-влиятелната личност в спорта. През миналата година Уудс е заработил общо 127.9 млн. долара - 22.9 млн. от наградни фондове, а останалите са от спонсорските му договори с Nike, Gatorade, Buick, Gillette, дубайският холдинг Tatweer, Accenture и Tag Heuer. За своята 13-годишна кариера той е направил общо 800 милиона и се очаква през следващите две година да достигне един милиард долара.

Добрата новина за PGA Tour е, че всеки турнир от този календар има спонсор до 2010, а някои до 2012 г. и след това. "Дори за момента да сме обезпечени, това не ме успокоява", казва Том Уейд, вицепрезидент на PGA Tour и шеф на маркетинговия отдел. Както всяко бизнес предприятие в този свят, ние сме загрижени за това, което се случва. Може сега да сме в добра позиция, но в дългосрочен план нищо не се знае."

"Чухме, че американците са напуснали голф игрищата в Ирландия и останалата Европа", притеснен е на своя страна Еди Рейд. Той е доставчик на професионална екипировка за голф и наблюдава събитията в TGI Golf, търговска верига за продажби на дребно. Аматьорският голф ще бъде ударен най-тежко, прогнозира д-р Андреа Сартори, експерт по голф икономика: "Индустрията, която се издържаше от продажбите на втори дом в голф комплексите в места като Испания, Португалия и Дубай, ще пресъхне." Всъщност голф индустрията върти 72 милиарда долара годишно и няма съмнение, че продажбите ще стават все по-трудни. В същото време в България се изграждат няколко свръхлуксозни голф игрища, но голяма част от тези проекти вече обявиха удължаване на срока за пълното им довършване.

Активен
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

Профил
« Отговор #1 -: 29 Октомври, 2008, 10:44:49 »

Някой виждал ли е вече по книжарниците (или сергиите Ухилен) цитираната по-горе книга на доктора? Аз проверих няколко онлайн книжарници обаче я няма...
Активен

Better in the ROUGH than in the OFFICE!
rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 391

Профил
« Отговор #2 -: 30 Октомври, 2008, 11:25:22 »

Ухилен Тъкмо ще има по-голямо коледно намаление на екипировката...  Смотан Намигване
Активен

Fore!
Jerry
Global Moderator
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 311

Профил
« Отговор #3 -: 30 Октомври, 2008, 11:37:37 »

Е, те като намалят последните модели маркови драйвъри от 999Евро на 799, голям келипир.....  Ухилен
Активен

Better in the ROUGH than in the OFFICE!
rookie
Sr. Member

Неактивен Неактивен

Публикации: 391

Профил
« Отговор #4 -: 30 Октомври, 2008, 01:25:50 »

Ами ще си купуваме модели от 2006 г.  Ухилен и ще се разваме! Като гледам статистиката на профитата и като имаме предвид, че играят с най-доброто в момента  Намигване, спокойно мога да кажа, че откъм дължина няма проблеми - разликата е около 4 - 5 ярда обикновенно и то при повечето играчи повечето в минус  Завърти очи:
Bubba Watson за 2006 г. има среден драйв 319.6, а за 2008 г. -  315.2
Еnie Els за 2006 г. има среден драйв 297.6, а за 2008 г. -  287.1
Retief Goosen за 2006 г. има среден драйв 295.1, а за 2008 г. -  291.6
SERGIO GARCIA за 2006 г. има среден драйв 292.7, а за 2008 г. -  294.6
Vijay Singh за 2006 г. има среден драйв 293.7, а за 2008 г. -  297.8
Активен

Fore!
Борис
Jr. Member
**

Неактивен Неактивен

Публикации: 95

Профил WWW
« Отговор #5 -: 06 Декември, 2008, 01:58:02 »

АКо някой търси книгата - пуснаха я в ПроШоп-а на Равно поле. 40 кина мисля беше. Аз лично си я взех, но още не ми остава време да я подкарам. Но доктора (бат Стоян) си е върха. Играл съм с него голф няколко пъти, макар че доскоро нямаше хендикап... Иначе е удоволствие да играеш и да си хортуваш с него.
Активен
shipka
Newbie
*

Неактивен Неактивен

Публикации: 6

Профил
« Отговор #6 -: 04 Май, 2009, 11:51:55 »

Ухилен
Пичове, важното е да обичате играта
Аз има 2-3 торби с клъбове и винаги си нося един в колата :-)
имам и истиски wood... и каквто трябва...
ако обичаш Играта винааги може...
кризата е за тези, които и Вярват :-)

Делян
Skype;shipchanov
Активен

dshipchanov@gmail.com
+359 888 807618
Страници: [1] Изпечатай 
« назад напред »
Отиди на: